Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke ta opp fag som privatist, men mangler fag for komme inn på medisin

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 17 år gammel jente som snart fyller 18 og går andre året på vgs. På ungdomsskolen tok jeg engelsk fordypning som språkfag. Jeg hadde nemlig ikke fått med meg at det ville ha noe å si i videregående, men det gjør det. Jeg skal studere medisin i utlandet og trenger derfor bio2, kjemi2, og S2 (siden jeg tok 1P i første) som programfag i tredje klasse. Pga jeg tok engelsk fordypning må jeg ha tysk i tre år på videregående, som da er et programfag, og da må jeg bytte ut et av de programfagene jeg vil ha, med tysk. Noe jeg ikke kan gjøre fordi jeg har krav på de fagene for å komme inn på studiet jeg skal inn på. Dette kommer til å ødelegge hele livet mitt. Jeg vil ikke ta opp noen av fagene etter vgs, jeg vil rett på studiene. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 06.01.2020 14:36:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle