Hopp til hovedinnholdet

Lei av skole, vil ta et friår. Jente 16 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går MK vg1, og kjenner at jeg har ingen motivasjon. Jeg er så jævleg skolelei etter 10., siden jeg brukte ALL tiden min på skolearbeid og mistet alle venner og sommerferien var ikke lang nok til at jeg fikk tilbake energien min. Jeg har fortsatt gode karakterer (hadde 5.3 på u.skole og har for det meste 6/5 no) men jeg hater alle fag uansett hva, tilogmed dei eg i teorien burde ha likt bare fordi at jeg får karakter i det, som gjør det bare stress. Har prøvd å snakke med mor mi og ho sa bare at det er slik livet er, helsesøster gjor alt verre med å gjøre sånn at jeg får aldri være med kj'en min på grupper (vi går i samme klasse) fordi at ho mener jeg er avhengig. Uansett, jeg skal fullføre vgs men jeg ville ta ett friår for å jobbe og få motivasjonen tilbake. Foreldrene mine sier det får jeg ikke lov til, og at jeg kjem til å bli NAV'er. Hva gjør jeg? Jeg vet at da er jeg myndig men jeg vil jo ikke bli kastet ut av familien. Hjelper ikke å snakke med dem, dei sier jeg er ung og dum

SVAR

Besvart 08.01.2020 23:01:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle