Hopp til hovedinnholdet

Usikker på hvilke realfag jeg skal velge på Vg2

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg skal snart velge programfag til vg2 og lurer litt på noen fag. Jeg har bestemt meg for å ta realfag med R1 og fysikk 1 fordi det er matte (1T) jeg liker best på skolen nå. I tillegg er det lurt med fysikk fordi det er mange studier der det kreves fysikk 1 (og 2) for å komme inn. Jeg har også tenkt på foto og grafikk som gir meg en liten "pause" fra realfagene. Det jeg lurer på er om jeg skal velge kjemi eller teknologi og forskningslære. Kjemi kan virke litt interessant, men føler det kan bli krevende med både fysikk og kjemi. Teknologi og forskningslære virker også gøy, men da velger jeg det programfaget fordi det er gøy og ikke på grunn av fremtiden. (Det er vel ikke så mange studier som krever teknologi og forskningslære?). De studiene som krever kjemi gjelder som regel kjemi 1 og ikke 2, derfor vurderer jeg å ta teknologi og forskningslære 1 i vg2 og kjemi 1 i vg3.

SVAR

Besvart 16.01.2020 10:40:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle