Hopp til hovedinnholdet

Vil studere i Tyskland uten å fullføre vgs. Hvordan vil det påvirke meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tenker over å flytte til Tyskland etter vg2 og selv ta en utdanning der, så jeg får ikke gjort ferdig videregående (har spurt om jeg får bundet det til vg3, men det går ikke). I Tyskland er det ikke noe problem at jeg ikke har fullført videregående, men om jeg kommer tilbake til Norge om noen år har det noe å si at jeg ikke har fullført videregående, men fortsatt har en ferdig utdanning (altså har vært i lære)?

SVAR

Besvart 17.01.2020 16:27:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
account_circle