Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få tatt realfag i tillegg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg går på helse og oppvekst og har p-matte. jeg har ikke visst noe særlig mye om VGs og videre utdanning på ungdomsskolen. jeg trodde jeg kunne bli farmasøyt ved å ta vg3 apotektekniker og så påbygg, men så visste jeg ikke noe om realfag tingene. så nå er jeg så frustrert over det jeg har valgt og ikke tenkt gjennom valgene mine godt nok. jeg har veldig lyst til å bli farmasøyt, så hvis jeg får generell studiekompetanse, hvordan kan jeg ta de realfagskombinasjonene som universitetene krever??? takk på forhånd.

SVAR

Besvart 24.01.2020 08:46:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle