Hopp til hovedinnholdet

Bruker jeg opp retten til vg4 påbygging hvis jeg takker nei?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har søkt både folkehøgskole og påbygging til generell studiekompetanse til høsten. Det er fordi jeg er veldig usikker på hva jeg har lyst å gjøre etter læretid. Jeg tenkte det ville være lurt å søke begge deler til jeg finner ut av hva jeg vil. Hvis jeg tar folkehøgskole til høsten, og takker nei til tilbud om påbygg, har jeg fortsatt rett til å komme inn på påbygg i høsten 2021 da? Eller har jeg brukt opp retten/ sløset bort en stor sjanse? Hilsen en rådvill jente.

SVAR

Besvart 30.01.2020 12:22:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle