Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gå på vgs? Ingen yrkesfag som er interessante og er skolelei

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg skal velge skole/linje til vgs nå snart å jeg synes det er skikkelig vanskelig. Det er ingen av yrkes linjene jeg ser for meg å like. jeg vil heller ikke ta studie for jeg er skikkelig skole lei og har null motivasjon for 3 år til med teori også etter på høgskole. jeg vurderte en stund å ta helse og oppvekst også påbygg etterpå, slik at jeg kunne ha to år med praktisk på skolen å ikke bare teori. jeg vet at man ikke skal bare ta den lette veien bare for man ikke orker teori i 3 år, men jeg bare vet ikke om jeg komme til å klare meg på studie. jeg er veldig skole lei, og blir fort stresset når det er mange innleveringer og prøver. jeg interessere meg heller ikke for noen av de andre linjene å derfor føle jeg meg presset til å ta studie for det åpner alle muligheter for meg, å da har jeg god tid på å bestemme meg for videre utdanning. jeg vet ikke hva jeg skal gjør. værsåsnill fortell meg at studie ikke er så stress og vanskelig for ei som er skole lei, som jeg går rundt å trur.

SVAR

Besvart 03.02.2020 23:51:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
account_circle