Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kombinere norske og svenske fag, og kan jeg få støtte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en norsk jente på 16 år som går første året videregående i Sverige. Jeg flyttet hit i august 2019 rett før skolen begynte for å satse på sport. Jeg er en aktiv toppidrettsutøver og jeg føler at jeg ikke får nok tid til treningen som jeg trenger. Det jeg lurer på er om dert er mulig å ta visse fag på den svenske skolen, og ta andre, muligens enklere fag som norsk privatist og få alle fagene til å telle på vitnemålet? Det jeg skulle tenke meg å gjøre er å hoppe av alle kursene på den svenske skolen og kun ta naturfag og matte ettersom dette er to fag jeg synes er ganske vanskelig og ta de andre fagene som engelsk, historie, norsk osv selv som privatist. Jeg vet ikke om dette er mulig og greia er at jeg får støtte av staten(49 000 kr. per år) fordi jeg går på skole utenlands, og om to kurser ikke holder for at jeg skal regnes som elev på skolen, får jeg ingen studiestøtte og har ikke råd til å bo her i Sverige som jeg da vil. Derfor lurer jeg på om det jeg tenker er mulig?

SVAR

Besvart 04.02.2020 14:13:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
account_circle