Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg skal velge på VGS, blir stressa!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Snart skal jeg søke til videregående. Jeg har veldig lyst til å gå på både musikklinja og helse og oppvekst, men det er veldig veldig vanskelig å velge. De fleste av vennene mine velger musikklinja, men det er ikke derfor jeg velger musikklinja. Jeg synes det er veldig gøy å spille i korps, men jeg liker også å jobbe med mennesker, så jeg er veldig redd for å velge feil linje, og det gjør at jeg stresser mye over det også. Jeg har et litt lavere snitt enn det man kanskje burde ha for å søke til musikklinja, men det er jo det man får til sommern som teller. Jeg har allerede valgt meg to stykker å spille for opptaksprøven for musikklinja, jeg tror ikke jeg kommer inn, men jeg vil veldig. Jeg er bare veldig redd for å velge feil og gå vg1 omigjen og sånt. Hvordan velger jeg? Hvordan kan jeg slutte å stresse??

SVAR

Besvart 10.02.2020 11:17:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle