Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta et friår på videregående?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter, for å si det på en fin måte. Jeg har levd med dette siden jeg var 6, så ikke kom med setninger som "det går over" eller "ting kommer til å bli bedre". prøv å forstå, se gjennom mine øyner. Ikke se gjennom øynene til noen som er desperat og som ligger på bakken og skriker "hjelp!". Jeg går i vg1, så jobb kommer snart. Men hva kan jeg muligens velge? jeg har ganger jeg ikke orker, ganger jeg ikke kan smile eller snakke. Jeg klarer ikke å jobbe i team. I tillegg har jeg aspergers som har valgt å ta med seg vennen "social-anxiety" hvor enn jeg går. Jeg har også lest noe sted om friår? er det mulig at jeg ikke går på skole neste år? også, etter året tar jeg vg2? finnes det noen regler til dette? hva er de negative og positive sidene med dette? Haha, det er litt morsomt at jeg alltid kommer tilbake hit for å snakke med dere, når dere egentlig ikke virkelig bryr dere noe mer enn alle de andre i dette systemet. Men, men. Håper du har fortsatt en fin dag.

SVAR

Besvart 18.02.2020 09:46:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

 

Les mer
account_circle