Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker å droppe ut. Kan jeg miste ungdomsretten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som går Vg3 idrettsfag. Jeg har LENGE tenkt å droppe ut. Men nå da det er kun tre måneder igjen, har jeg bestemt meg for at jeg må droppe ut. Jeg sliter veldig med ting i livet, og klarer ikke fullføre. Mitt spørsmål er om det er mulighet for å gå tredjeklasse igjen, eller om jeg ikke kan fullføre Vgs i det hele tatt. Jeg lurer også på hvis det er mulig å gå tredje igjen til neste år, om jeg får førstegangsvitnemål eller om det blir ordinær kvote. Takk for svar!

SVAR

Besvart 19.03.2020 15:54:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle