Hopp til hovedinnholdet

Er det vanskelig å komme inn på medisin?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går akkurat nå på vg1. Tingen er at snart er semesteret over og jeg er ikke helt fornøyd med karakterene som står nå. Jeg har planer om å gå inn på medisin-studiet etter vgs, men ut i fra karakterene mine ser jeg at 2-3 stk av de vil være 4, mens 2-3 stk av de vil være 5. Dette er standpunktkarakterer i avgangsfag. Jeg har hørt at snittet er ganske høyt for å komme inn på medisin-studiet. Jeg er svært bekymret for hvordan jeg skal klare å komme inn når 2-3 stk av karakterene mine er 4. Dette trekker jo snittet mitt og gjør at jeg må slite meg ut gjennom vg2 og vg3 for å komme til 6ere. Spørsmålene mine er: finnes det måter jeg kan "overbevise" eller "overtale" læreren om å få en ny "sjanse" eller noe lignende til å få 5? Hva er inntakskravene til medisin-studiet i andre land (og Norge)? Kommer de 4erne til å trekke skikkelig ned på snittet? Vil det være nok med å satse på bare 5ere i alle fag i vg2 og vg3?

SVAR

Besvart 19.03.2020 16:03:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik klager du på karakteren

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

 

Les mer
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle