Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få kompetanse til å bli elektriker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en dramaelev som vil bli elektriker. Jeg er nå i vg1 drama og det er for sent for meg å søke elektrofag via vigo. Jeg snakket med rådgiver om å bytte istedenfor å gå vg2 drama. Dette var etter fristen var ute. Spørsmålet handlet derfor om det var ledig plass i elektrofag. Hun fortalte meg at jeg mest sannsynlig ikke kommer inn pga faget er velig populært og jeg har ikke søkt engang. Jeg har ikke lyst til å gå på universitet, og ønsker meg en praktisk jobb som jeg ikke tar med meg hjem, og som jeg kan stole på i fremtiden. Spørsmålet mitt er: Hva kan jeg gjøre i min situasjon for å få kompetanse til å bli elektriker? Kan jeg bli elektriker etter vg3 Drama? Eventuelt: Finnes det andre utradisjonelle måter å få den utdanningen på? Er det mulig/enklere å studere det i utlandet? Finnes det noen liknende jobber som jeg kan satse på i situasjonen min? Takk - en bekymret tenåring

SVAR

Besvart 19.03.2020 16:04:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle