Hopp til hovedinnholdet

Eller burde jeg velge påbygg nå til høsten

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går vg2 Reiseliv nå, og har søkt lærlingplass som førstevalg og påbygg som andrevalg til høsten, siden jeg er lei av skole nå. Jeg søkte som lærling i resepsjonen med et lite hotel, men tror ikke jeg får plassen der pga. coronaviruset nå, og de kanskje går konkurs. Men jeg føler egentlig at jeg ikke har lyst å være lærling uansett, for jeg er ikke interessert i noen av bedriftene man kan velge mellom i reiselivnæringen. Og jeg føler at jeg har valgt feil linje og kastet bort 2 år med skole, som jeg kunne brukt på en annen linje. Men nå lurer jeg på om jeg bare burde være lærling i to år, selv om jeg ikke liker jeg jobben jeg har, og så ta påbygg etterpå, slik at jeg ihvertfall har en ferdig utdannelse/fagbrev. eller burde jeg velge påbygg nå til høsten? (aner ikke hva jeg skal gjøre med framtiden min og hvordan jobb jeg vil ha, og lurte på om du hadde noen råd?)

SVAR

Besvart 14.04.2020 13:40:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
account_circle