Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange friår man kan ta etter ungdomskolen for å fullføre videregående

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på hvor mange friår man kan ta i løpet av skolegangen etter ungdomsskolen? Jeg går i 10. klasse nå, og begynner jo på vgs i august. Men jeg er bare så forferdelig skolelei. Ikke bare skolelei, men lei av alt egt. Det er nok pga depresjonen min, og jeg er innlagt på BUP og får hjelp med dette. Det spørs bare hvor lang tid det tar før jeg orker å gjøre ting igjen. Jeg har en jobb i dagligvarebutikk som jeg absolutt hater. Har angst i tillegg, så den jobben er et rent helvete. Jeg tør heller ikke slutte i jobben min, men det er ikke poenget. Jeg er for lei til å kunne prestere godt nok på skolen til neste år. Og jobben min er helvete, derfor er et friår med jobb mitt verste mareritt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre??? Jeg har også tenkt på at jeg muligens vil ha et friår etter at jeg starter på vgs, som etter vg2 for eksempel. Men hvis jeg tar et friår nå, kan jeg ta et til friår senere?

SVAR

Besvart 13.05.2020 09:23:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
account_circle