Hopp til hovedinnholdet

Kommet inn på 2. valg yrkesfag,vil gå studiespesialisering. Råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har kommet inn på andrevalget mitt på vgs, som er en yrkesfaglig linje. Men jeg har funnet ut at studiespesialisering er bedre for meg, fordi det åpne mange nye muligheter. I tilleg så har jeg en time reisevei til yrkesfagskolen, men bare 5min til studiespes. Derfor lurer jeg på om det er mulig å bytte til tredjevalget mitt (studiespes.)? Er det noen jeg kan kontakte for å søke om å bytte. PS: Jeg har 0% sjanse for å komme inn på 1. Valget mitt. MEN, jeg er over poenggrensa på første inntaket på tredjevalget mitt med god margin.

SVAR

Besvart 07.07.2020 17:54:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
account_circle