Hopp til hovedinnholdet

Nærskoleprinsippet. Blir jeg da sendt på en annen skole neste år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er 16 år og bor i Innladet. (Gamle Oppland) Siden Oppland og Hedmark slo seg sammen kom Nærskoleprinsippet hit hvor jeg bor også. Til høsten skal jeg begynne på videregående skole, og mitt valg om linje ble såklart veldig preget av det nye prinsippet. Min nærskole ble en helt annen enn mine venners nærskole, og hvis jeg hadde valgt studiespesialisering på 1. valg (noe som jeg helst ville), måtte jeg ha gått på den skolen "alene". Derfor søkte jeg på en annen studieforbredende linje (som de ikke hadde på min nærskole, men på den som vennene mine skal gå på), slik at jeg kunne gå sammen med vennene mine. Jeg søkte på forbrende iB, en linje hvor man kan bytte til studie i 2. klasse om man vil. Mitt spørsmål er da om jeg vil bli sendt til min nærskole om jeg bytter i 2.klasse, eller om skolen vil la meg gå sammen med vennene mine.

SVAR

Besvart 11.07.2020 17:09:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

 

Les mer
account_circle