Hopp til hovedinnholdet

Er engstelig for å starte på ny skole pga angst og for presentasjoner.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg gruer meg sykt til å begynne på videregående. Grunnen til at jeg gruer meg til det er pga. angst. Jeg er bare sykt redd for at lærerene ikke vil tro meg viss jeg sier at jeg har angst. Jeg hadde en lærer tidligere som forstod meg og hjalp meg, men nå kommer jeg aldri til å se den læreren igjen. Jeg er sykt redd for at jeg skal på tvunget til å f.eks holde mange presentasjoner foran klassen. Og er redd for at de ikke vil forstå og så tvinge meg. Jeg syns det høres dumt ut å si at jeg ikke skal ha presentasjon pga. angst, men jeg bare klarer det ikke fordi jeg får bare panikkanfall. Hadde bare angst vært synelig så hadde de sikkert forstått, men mesteparten sitter jo i hodet. Kan jeg gjøre noe for at lærarene skal tro meg eller forstå? (Og så lurer jeg på en siste ting: er det forskjell på at man skal slippe presentasjon når man har angst og slippe f.eks gym viss man har brukket et ben?)

SVAR

Besvart 14.07.2020 12:26:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle