Hopp til hovedinnholdet

Fra Iran og kan ikke norsk ennå. Hvordan komme inn på videregående skole?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hallo Jeg er en 15 år gammel jente fra Iran, men jeg er norsk statsborger. På grunn av loven om at enhver innbygger må bo i Norge i minst 2 år før ble 20 år, skal jeg gå inn på videregående skole i Norge neste år, men jeg har ikke lest norske lærebøker på ungdomsskolen og snakker ikke norsk på skolenivå. . Jeg ønsket å spørre om er karakterer viktige for å komme på videregående skole ? og hvordan skoler er delt? og trenger jeg å ta en eksamen for å komme på videregående skole fra Iran? eller kan karakterene mine fra Iran hjelpe? Hva kan jeg også gjøre for videregående skole nå? Tussen Takk

SVAR

Besvart 05.08.2020 15:49:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

 

Les mer
account_circle