Hopp til hovedinnholdet

Vil bli lærer. Kan jeg da gå musikk, dans og drama?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. På videregående vil jeg gå musikk dans og drama, men jeg vil bli lærer. Da tenker jeg å undervise på barneskolen. På musikk dans og drama vil jeg få generell studiekompetanse, men ettersom jeg har skjønt så må du ta lærer utdanning som er på 5 år for å bli lærer. Stemmer dette? Er de 5 årene en del av de 3 årene på musikk dans og drama eller kommer de 5 årene etter på? Hvilke fag jeg vil undervise i har jeg ikke tenkt så mye på, men i hvertfall matematikk siden dette er et fag jeg liker veldig godt, og så kanskje musikk, norsk og kunst og håndverk, men er ikke helt sikker. Kommer det da til å bli en omvei å gå musikk dans og drama eller blir det en del av utdanningen siden jeg får generell studiekompetanse? Og så har jeg et spørsmål til: hva skal til for å bli kontaktlærer? Er det noe mer kompetanse eller er det bare en grunnskolelærer som blir kontaktlærer til en klasse uten noe mer utdanning/kompetanse eller lignende? Håper på gode, fyldige svar, mvh jente 15.

SVAR

Besvart 17.08.2020 10:33:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du bli lærer?

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle