Hopp til hovedinnholdet

Får jeg ikke alderspoeng gjennom 23/5-regelen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har ikke fullført eller bestått videregående. Mangler 3 fag fra vg2 og noen fag fra vg3 påbygg. Fikk starte på påbygg før jeg ble ferdig med vg2 (praksis, gikk yrkesfag). Jeg får da ikke alderspoeng hvis ikke jeg blir ferdig med videregående. Hvis jeg fullfører når jeg er 23, må jeg søke ordinær men jeg mister min rett til å få alderspoeng? Siden man kun får det hvis det er bestått? Har jeg rett til å gå tilbake på vgs, klarte ikke bestå vg3 pga lærere tok ikke hensyn til min angst og slet generelt mye mentalt så måtte droppe ut. Tror jeg ble skrevet ut for alltid så er ikke i noe system. Siden jeg har fylt 20, så skulle jeg egentllig ha begynt å få alderspoeng..

SVAR

Besvart 22.08.2020 10:03:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle