Hopp til hovedinnholdet

Kan man komme inn på et annet utdanningsprogram hvis det er plass?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg bor i Viken og vi har fått nytt system i år, jeg søkte helse og oppvekst på første plass og tip på andre, jeg som fikk 3,0 i snitt har ikke fått plass på helse, mens noen av vennene mine som har fått lavere snitt enn meg har fått plass, jeg har sendt flere Mail til Viken og spurt om hva er det jeg kan gjøre, de skrev bare at jeg måtte ha telt snittet mitt feil, men det har jeg ikke, lærerene og rådgiveren min har gjort det for meg å. Jeg ønsker å vite om det er noe mer jeg kan gjøre nå i denne situasjonen? I dag har vært første skoledag og rådgiveren på skolen jeg søkte sa at hvis det er flere som ikke har sagt ja i opprop er da ikke lenger med på HO linja, ho sa også at da får jeg plass, Stemmer det? Jeg er skikkelig stressa fordi jeg vet jeg ikke får noe fremtid hvis jeg fortsetter på tip, jeg trodde tip var noe helt annet enn det det egentlig er. Aner ikke hva jeg skal gjøre nå, håper på rask svar

SVAR

Besvart 20.08.2020 18:38:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle