Hopp til hovedinnholdet

Har ikke bestått apotektekniker. Kan jeg ta annet utdanning?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg vil fullføre videregående og er 20 år. Jeg gikk helse og oppvekst første året, helseservice andre året, og apotektekniker tredje året. Det siste året besto jeg ikke eksamen. Tok eksamen for andre gang og besto ikke den heller. Jeg tror jeg har rett til å ta påbygg etter det, men jeg vil bli hudpleier. Har jeg rett til å ta andre og tredje året med hudpleie, siden jeg allerede har tatt helseservice første året? Jeg ønsker sterkt å fullføre videregående og denne gangen velger jeg noe jeg vil bli. Jeg vet ungdomsretten gir deg retten til å fullføre videregående en gang, og at denne situasjonen min er litt vanskelig. Kan jeg bytte på en måte til en annen utdanningsløp som er hudpleie altså utvidet ungdomsrett? Eller at jeg søker om å ta andre året hudpleie i vigo.no, uten rett og forhåpentligvis får plass?

SVAR

Besvart 24.08.2020 11:13:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
account_circle