Hopp til hovedinnholdet

Skal ha tester i kroppsøving, guer meg. Hvordan håndtere dette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 16 år og har nettopp begynt på videregående. Jentene snakket i dag om tester i kroppsøving (beepertest, styrketest, 3000-meter) og jeg gruer meg ekstremt mye til alt dette. Det stresser meg og jeg hater å bli vurdert i kroppsøving selv om jeg liker å holde meg i aktivitet. Har dere noen tips til hvordan jeg kan håndtere dette presset/stresset? Også lurer jeg på hvilke tester som gjennomføres på videregående skoler, slik at jeg er forberedt. Hva er den "viktigste" eller "mest krevende" testen som gjennomføres? Og hvor ofte gjennomføres disse testene? Er det hvert år, eller bare i vg3...? Og hvordan vurderes man i kroppsøving? Er progresjon viktig, og betyr det da at jeg må være i mye bedre form om to år enn jeg er nå for å få bra karakter? For jeg tror ikke jeg kommer til å vokse noe mer, og jeg trener ganske mye nå også så stresser med at jeg ikke kommer til å forbedre meg så mye gjennom årene... Og har mistet motivasjonen for å holde formen gående også... Hjelp meg...

SVAR

Besvart 31.08.2020 10:19:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan bør man vurderes i gym?

Bør innsats telle for karakteren? Bør privatisteksamen endres til å bli muntlig og praktisk? Hva synes du?

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
attach_file

Hva er stress?

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

 

Les mer
account_circle