Hopp til hovedinnholdet

Flytting og videregående opplæring

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg flyttet inn nylig på et annet fylke og jeg går på en videregående skole som er nabofylket til der jeg bor. Jeg lurer på om det er mulig å fortsette å gå i den skolen, fordi jeg liker den skolen jævlig godt, og det er ganske kjipt om jeg må bytte skole til hjemfylket mitt. I tillegg er det ikke så langt fra der jeg bor, fordi det tar cirka 25 minutter. Det er jo nabofylket som jeg sa istad. En annen ting jeg lurer på er om jeg kan søke stipend? Fordi er det ulovlig å søke stipend imens jeg har den gamle addressen min fortsatt på folkeregistreret? Jeg hadde null peiling på at jeg skulle flytte og derfor søkte jeg som vanlig på videregående skolen jeg gikk i fjor også. Nå som vi har flyttet, så vet jeg ikke om jeg skal bytte adresse og om det vil påvirke plassen min på videregående skolen jeg går på

SVAR

Besvart 01.09.2020 12:11:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Bør du melde flytting som elev eller student?

Når du skal flytte for å gå på skole eller studere, er det ofte nok å gi beskjed til Posten. Hvis du melder flytting vil det gi deg ekstrakostnader.

 

Les mer
account_circle