Hopp til hovedinnholdet

Vil droppe ut av vgs., men lyst på en utdanning. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter enormt for tiden, kommer meg ikke på jobb og skole. Sliter enormt med å stå opp om dagene for jeg gruer meg så sinnsykt til å dra noen plass. Jeg har nettopp begynt på en ny skole, der lærerne er sinnsykt frekke, hun ene sa til og med at det var ikke vits i at jeg fortsatte på skolen hvis jeg skulle gjøre ting på en slik måte at jeg lærer best. Føler alle på den skolen er så sinnsykt A4. Jeg vil droppe ut, tror det hadde vært det beste for meg. Men samtidig så har jeg veldig lyst på en utdanning. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 20.09.2020 19:41:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Pause fra videregående?

Mange dropper ut av videregående skole før man er ferdig. Det er mange årsaker til dette, men det er lurt å starte opp igjen etter pausen.

 

Les mer
account_circle