Hopp til hovedinnholdet

Kronisk sykdom og videregående opplæring

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter med kronisk migrene. Jeg har hodepine eller migrene over 20 dager hver måned, og dette har vært stabilt i ett år. Jeg skal henvises til nevrolog i Oslo, men pr.dags dato har jeg ikke fungerende behandling. Dette skoleåret har jeg bare vært på skolen 12 dager av 25, og 6 av disse var i praksis. Jeg går vg2 barn og ungdom på internatskole. Jeg har snakket med læreren min om det er mulig at jeg kan få opplegg å jobbe med hjemme på dårlige dager, men hun sier at hun er avhengig av å ha meg på skolen fordi linjen er praktisk og ikke teoretisk. Min migrene varer lenge og går ikke over av å slappe av eller sove litt, så slik tilrettelegging hadde ikke funket for meg. Jeg er nå der at jeg vurderer å slutte på skolen fordi det gjør mer vondt enn godt for meg å fortsette. Jeg tenker også at jeg aldri kommer til å klare en jobb i den formen jeg er nå. Jeg lurer derfor på hva dere synes jeg burde gjøre? Skal ha møte med lærer og rådgiver snart men dette er jo noe jeg bestemmer selv

SVAR

Besvart 21.09.2020 13:25:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle