Hopp til hovedinnholdet

Fravær ved sykdom i videregående skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg var hjemme fra skolen hele uka pga sykdom. Pga korona så kan man ha hjemmeskole, uansett sykdom. Hjemmeskole vil da gjøre at du får tilstedeværelse eller rettighetsfravær, som betyr at fraværet ikke kommer på vitnemålet når du får det på slutten av skoleåret. Engelsklæreren min har gitt meg udokumentertfravær, som betyr at det vil komme på vitnemålet mitt, og gå ut over 10% min i engelsk. jeg har prøvd å skrive til han, og spurt hvorfor jeg har fått det, og hva som er greia. Man skal være på video-chat på teams eller få oppgaver av læreren som man skal jobbe med når man har hjemmeskole. jeg fikk aldri svar fra engelsklæreren min om hva jeg skulle gjøre når jeg var borte den første dagen, men jeg jobba likevel med faget den dagen, og de andre dagene jeg har hatt engelsk. Så jeg skjønner ikke grunnen til dette udokumenterte fraværet.Hva bør jeg gjøre nå, når jeg har skreve flere mailer til han, og han ikke har svart, og jeg har gjort alt jeg skal gjøre?

SVAR

Besvart 21.09.2020 13:04:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Fram til og med 31. oktober 2020 er det innført midlertidige fraværsregler. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertige reglene betyr for deg som elev.

 

Les mer
account_circle