Hopp til hovedinnholdet

Må jeg studere det samme på universitetet som jeg gjorde på vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har noen spørsmål. Er det noe forskjell å gå yrkesfagleg med påbygg enn studiespesialisering? Med tanke på hva universitet man kan søke på osv. Neste spørsmål - Må man gå det same på Universitet som på videregående? For eksempel vist eg går elektro, kan eg då gå noe heilt annet på Universitet? Siste spørsmål - Hvor mykje har karakteren min på videregående å sei når eg skal søke på Universitet? Sidan eg har fått studiekompentanse. Tusen takk.

SVAR

Besvart 02.10.2020 16:42:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle