Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt slått, sparket, ristet og kvalt, har ikke tillit til noen nå.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt trykket masse opp i et gjørne og blitt sparket, slått og mobbet. Jeg har blitt kastet ting på og slått av lærere på skolen oppi et hjørne, jeg ble også dengt av søsteren min sin kjæreste han kvalte meg og trykte meg opp mot låve-veggen hjeme og slo meg og spyttet på meg, en dag tokk han tag i beina mine og heiser meg og filleristet meg og slang meg ned i grusen etterpå..Søsteren min og foreldrene mine så det men tørre ikke å gjøre noe, og en dag bar det nokk syntes jeg..Jeg slo og beit han så hart jeg kunne, meg han slo meg i ansiktet og kastet meg in i murveggen og begynte og slå meg med kjepp, han sa "hva faen er det som feiler deg din lille jævel! Gå å helg deg" han holdte på å drepe meg, han trykte armen sin over halsen min når jeg lå på bakken og han satt over meg og kvalte meg og sa du fortjener ikke livet, jeg fikk ikke puste, og da han reiste seg sparket han til meg og slepte meg bortover grusen. Jeg har ikke tillit til noen! Jeg har INGEN! INGEN sier jeg INGEN!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har blitt mobbet, slått av lærer og at din søsters kjæreste har truet og vært voldelig mot deg flere ganger. Dette må ha vært veldig skremmende og vonde opplevelser for deg. Du har blitt utsatt for vold, og det er ulovlig og skadelig. 

Du skriver at du ikker har tillit til noen nå. Det er vondt å høre at foreldrene og søsteren din ikke hjalp deg da de så det som skjedde. Når man blir utsatt for vold og ikke får hjelp, kan man føre til at man stoler mindre på andre. Jeg tenker at de opplevelsene du har vært gjennom, har minsket tilliten din. Husk at den som blir rammet av vold ikke har skyld i det som skjer, og husk at du har krav på hjelp.

Jeg håper du likevel kan snakke med noen om dette, det er viktig at det ikke skjer igjen og at du kan føle deg trygg. Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111, de skal hjelpe barn som opplever vold. Du kan også ringe til politiet på telefonnummer 02800. 

Hvis man har lite tillit, er man ofte skeptisk til å dele vonde opplevelser med andre. Men vi vet også at er til hjelp å snakke med noen som har kunnskap om det du strever med og som vet hva som kan hjelpe deg. Jeg håper du vil kontakte noen som du kan snakke med dette om. Du kan snakke med rådgiver eller helsesøster på skolen din. En mulighet er også å gå til Helsestasjonen for Ungdom der du bor, der jobber det helsesøster, lege og også ofte psykolog eller psykiatrisk sykepleier. Hvis du synes det er vanskelig å fortelle om det som har skjedd, kan du kanskje ta med deg det du har skrevet til oss, der har du forklart deg godt synes jeg.

Jeg håper du vil kontakte noen om det som har skjedd, det vil hjelpe deg!

lykke til!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold