Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa slår hverandre og meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, når mamma og pappa blir sure pleier de å slå hverandre. Jeg ble slått mye i en periode før, røsket i armen, dunket i hodet og blitt klypt i øret. I dag kom broren min hjem etter en kompis 21:30, han hadde ikke sagt hvor han hadde vært, svarte ikke på tlf og mamma ringte til alle vennene hans. Han kom endelig, pappa satt på sofaen og sa han skulle snakke med han. Broren min smilte å sa jeg må drikke vann og svarte på en frekk måte. Han gikk til pappa, pappa smilte tok tak i armen til broren min og kløp hardt i øret hans. Broren min begynte å hyl gråte og skrike. Pappa ropte stille, stille. Broren min løp ned på rommet og begynte å gråte, gjør det fortsatt nå. Når jeg var 5 år fordi jeg så på biler sent på kvelden.Ble mest slått når jeg gikk i 5-6 klasse. Jeg hadde ikke gjort noe galt, eller jeg irriterte broren min.Jeg slo andre på skolen og var frekk mot andre, det var liksom min måte å ordne på ting. Hun sier mange stygge ord til meg. Jeg blir såra og utrygg hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette høres ikke noe bra ut. Du må snakke med noen voksne om hvordan du har det hjemme. Alarmtelefonen for barn og voksne synes det er lurt om du snakker med helsesøster eller sosial lærer på skolen din, eller en annen voksen, kanskje læreren din ?

De kan hjelpe deg til å finne en løsning på dette. Verken du eller broren din skal oppleve å bli slått eller kløpet av foreldrene deres.

De på skolen kan hjelpe deg slik at du kan komme i kontakt med barnevernet.

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, så kan vi skrive en melding til barneverntjenesten i kommunen der dere bor.

 
Hilsen

Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold