Hopp til hovedinnholdet

Avtale i konfliktrådet

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg slo ut fortanna til en kar sommeren 2013. Saken gikk til konfliktrådet der vi ble enige om at jeg skulle betale 1000 pr.mnd. til tannlegenregningen for skaden var dekket. Det har jeg gjort til punkt og prikke. Fornærmede fikk i oppgave å sende inn regningen i løpet av 2013, dette har han ikke gjort enda. Jeg ringte konfliktrådet idag og de sa at de ikke har lykkes med å få tak i vedkommende. De sa videre at dersom de ikke lyktes i kontakt med fornærmede at de ville sende saken tilbake til Politiet. Noe som da slår tilbake på meg i negativ forstand iom. at jeg får rulleblad for voldsepisoden. Hva skal jeg gjøre? Jeg har fulgt min del av avtalen, jeg vil ikke ha dette på rullebladet mitt og ihvertfall ikke ha en rettsak. Hva gjør politiet videre dersom de får saken tilbake? Er det muligheter for at saken blir henlagt? Takk for svar, hilsen stresset 20-åring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil tro, og jeg håper, at politiet i tilfeller som dette både kan og vil utvise skjønn dersom de får saken sendt tilbake til seg. Det er som du sier, dere inngikk en avtale og du har oppfylt din del av avtalen. 

Spurte du personen du snakket med i konfliktrådet om de vil skrive noe om at du har oppfylt din del av avtalen dersom de sender den tilbake til politiet? Du kan ringe tilbake til konfliktrådet og spørre om dette hvis du vil, eller så kan du ringe til politiet der du bor og høre om de kan fortelle deg hvordan de vanligvis vurderer slike saker som denne. 

Du kan ikke lastes for at fornærmede i saken ikke har gjort det han skulle for å oppfylle avtalen, så jeg håper og tror at det ordner seg. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold