Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt utsatt for vold hjemme?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei!når kan man si om man har blitt utsatt for vold hjemme? for 2 år siden opplevde jeg mye som skjedde hjemme mellom meg og faren min.Han brukte å slenge meg litt rundt så jeg fikk blåmerker avogtil men fikk ikke så veldig vondt ble bare veldig redd.moren min vet ikke om dette.Det var både psykisk og fysisk vold. jeg begynte også etterhvert å miste matlysten og få det dårlig med meg selv. Jeg begynte smått med selvskading men det varte ikke mer enn noen få måneder. Faren min har sluttet å lugge meg og slenge meg ned på bakken og i veggen men blir så utrolig redd når han blir sint fordi jeg er så redd at han skal gjøre noe igjen. han bruker mer psykisk vold og sier mye dumt til meg så jeg blir utrolig såret men kan jeg kalle dette vold?? tenker ofte på det og kan plutselig begynne å gråte så går det bare 10minutter så tenker jeg ikke mer på det,er dette normalt? burde jeg snakke med noen? jeg har vert veldig nervøs for å gjøre dette å håper jeg får svar så fort som mulig! -jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 15!

 

Du åpner med å spørre når man har blitt utsatt for vold hjemme, men ut i fra det du skriver videre er jeg sikker på at du vet at du har blitt utsatt for vold. Du beskriver flere situasjoner som jeg også ville definert som vold. Hvis du leser på www.jegvilvite.no så har de gode beskrivelser og forklaringer på ulike ord og begreper.

Jeg tenker at du bør snakke med noen om hva du har opplevd. Noen kan være helsesøster, sosiallærer eller andre voksne du stoler på. Jeg tenker også at du og din familie bør få hjelp fra barnevernet ? de kan du enten oppsøke selv, eller du kan få hjelp fra noen på skolen. Kanskje bør du også snakke med noen i BUP- systemet, det kan fastlege eller barnevernet hjelpe deg med.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111 ? det er gratis. Vi har åpent alle kvelder og netter i ukedagene, og hele døgnet i helgene. Vi vil gjerne hjelpe deg!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold