Hopp til hovedinnholdet

Vil hjelpe venninne som blir slått hjemme.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har ei venninne som har kommet til meg og fortalt meg at hun blir slått av moren og store søsteren sin når de blir sinte på henne. Jeg vil hjelpe men vet ikke hva jeg kan gjøre. Jeg sa til venninne min at hun kunne kontakte helsesøster på skolen der hun går men det hadde hun ikke lyst til.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du har ei venninne som ikke har det noe greit der hun bor. Hun skal bl.a. blitt slått av både mor og storesøsteren.

At foreldre slår egne barn er forferdelig vondt å høre om, men det er selvfølgelig mye verre for jenta som blir utsatt for dette. Det er viktig å få stoppet denne volden så fort som mulig.

Jenta bør søke hjelp hos noen voksne som hun stoler på. Stoler hun ikke på helsesøster så kan hun gjerne finne noen andre. Det kan være en i slekt/familien eller kontaktlærer på skolen. Det viktigste er at hun får formidlet det til noen.

Hvis det ikke hjelper å snakke med mor om hvor alvorlig det er at hun slår jenta, så må kanskje barneverntjenesten i kommunen hennes bli kontaktet. Da kan dere ringe til kommunen og be om å få snakke med en saksbehandler i barneverntjenesten. Hvis jenta synes det er vanskelig å snakke om dette, kan hun få hjelp av noen kjente til å få kontakt med barneverntjeneste. Tlf.nr til barneverntjenesten finner dere på kommunens hjemmesider på nett.

Hun kan også prøve å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116111 om hun ønsker det. Der kan de også bistå om det er ønskelig.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold