Hopp til hovedinnholdet

Min mor har latterligjort og påført meg skyld og skam i nesten hele mitt liv, nå er jeg redd for hennes nye barn.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Min mor har latterligjort og påført meg skyld og skam i nesten hele mitt liv. Alt jeg gjorde var feil, ifølge henne visste hun alltid best og hun hadde alltid rett, alt jeg sa og mente var galt. Hun viste ingen medfølelse eller empati ovenfor meg eller andre, men når hun var blandt venner forandrer hun seg totalt, hun fremsto som meget snill, sjenerøs og utadvendt. Men når hun var alene med meg så var hun manipulerende, stygg i ordbruken og voldelig (Både fysisk og psykisk vold) Helt siden jeg husker har jeg fått bank og blitt straffet uten grunn, hver dag. Jeg bor nå på et beredskapshjem og spørsmål om hjelp er ikke til meg,. problemet er at min mor nå har fått en nytt barn. Og jeg må gjøre noe med det. ingen bør vokse opp slik jeg gjorde. Barnevernet er til lite hjelp, men jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å frata henne dette barnet? for meg er det forsent, men det er kanskje fortsatt håp for min lillebror. vær så snill, er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Trist å høre at du har hatt en slik barndom, og jeg håper du får hjelp til å bearbeide det du har opplevd. Ettersom du bor i beredskapshjem går jeg ut i fra at du har kontakt med barneverntjenesten. Jeg synes du skal snakke med din saksbehandler om hvordan du har hatt det, og din bekymring for at din lillebror ikke skal få det bra. Du skriver at barnevernet har vært til liten hjelp, men det er de som kan undersøke og hjelpe din lillebror. Det er derfor viktig at du sier ifra.  Kanskje du kan vise denne mailen til barnevernet ? Jeg håper også at du kan være en storesøster som kan gi din lillebror mye omsorg og mange gode opplevelser.  

 Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning.

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold