Hopp til hovedinnholdet

Anmelde mobbing selv om man selv har gjort noe

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Har tidligere opplevd å bli mobbet av en "gruppe" på 6 personer, og har fått nok. De rakker ned på utseendet mitt over nett, roper etter meg når de er i nærheten av meg. Dette er noe som har pågått over lengre tid. Var ute en helg, og skulle snakke med hun ene jenta -Endte opp med at hun ikke ville snakke med meg, så jeg "dytta" henne, men ikke sånn at hun falt og lugga henne i håret når hun sprang bort fra meg. Fikk altså ikke snakka med henne om det. På vei hjem så kommer det to etter meg som var edru, og ropte stygge ting til meg. Endte opp med at de sto å dytta meg å kalte meg mye stygt, og jeg falt i bakken. I selvforsvar så sparka jeg hun mens jeg lå nede og sprang videre. Vi dro innom en kompis på vei hjem og når vi skulle gå hjem så kjørte de forbi oss og begynte å snu og kjøre rundt der vi var mange ganger. Vi hadde gjemt oss..Senere fikk jeg en telefon hvor de sa "bare pass deg, dette er ikke over".. Hva kan jeg gjøre? er det vits å annmelde siden jeg har gjort noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, en kan anmelde selv om en også selv har gjort noe.

Det at de er flere, og at de har plaget deg over lang tid, vil være en formidlende omstendighet for det du har gjort. Det vil bli lagt vekt på om situasjonene er fremprovosert av mobberne og om du har vært i «berettiget harme».

Det at mobberne fortsetter å plage deg, og utsetter deg for vold og øker truslene mot deg, er alvorlig. Vårt råd er å kontakte politiet. Politiet skal jobbe forebyggende, og bør få vite det dersom det er ting som skjer i ungdomsmiljøene. Politiet har normalt en egen ungdomskontakt som kan være til god hjelp. Politiet kan også gi deg råd, og de kan varsle barnevernet og inngå et samarbeid med skolen dersom ungdommene er elever. 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold