Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et problem med sinne.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei der! Jeg er en gutt på 18 år som har vært sammen med kjæresten min i fire år nå. Vi har bodd sammen de to siste årene og vi har det veldig bra sammen. Som regel. De tidene det ikke går så veldig bra mellom oss, går det som regel veldig dårlig. Vi krangler ofte, og gjerne opptil flere dager i uka (forskjellige krangler). Et VELDIG stort problem når vi krangler er at jeg sliter veldig med sinneproblemer.Jeg går til behandling hos bup nå, men det hjelper ikke mye enda. Det holder at vi snakker om en liten bagatell, og plutselig har det eskalert til noe som minner om en slosskamp! Vi roper og skriker, smeller i dører, knuffer og dytter hverandre, og det ender ofte i at jeg prøver å stoppe krangelen ved å komme meg bort. Det resulterer i at hun holder meg igjen, noe som trykker veldig på knappene mine og det ender med at jeg må slå armene hennes for å meg bort. Jeg har slengt henne i veggen flere ganger, og jeg er redd for hvordan det kan ende opp. Det blir verre for hver gang. HJELP!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 18 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver her at du sliter i forhold til sinne. Mange mennesker sliter med sinne av ulike årsaker, og det er viktig å få hjelp til å klare å styre sinne.

Jeg synes det er flott at du er så reflekert i forhold til det du sliter med, og at du tar ansvar ved å få hjelp på BUP.

Det er viktig at kjæresten din også får snakke med de som hjelper deg, slik at hun kan forstå at hun ikke skal holde deg igjen når du prøver å komme deg bort, for eksempel.

Jeg forstår ut fra det du skriver at du er bekymret, og det er derfor viktig at du tar dette opp med BUP.

Det finnes noe som heter Alternativ til vold, men da jeg ikke kjenner hele din historie og da du nå får behandling hos BUP må du diskutere dette med dem.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold