Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble truet med kniv av min bror - skal jeg anmelde?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en storebror som er narkoman. på middagen for noen dager siden så ble jeg truet med kniv (på strupen) etter at jeg hadde sakt meg uenig med han i en samtale. samtalen jeg hadde med foreldrene mine etter hendelsen var at jeg har lyst og anmelde dette til politiet men fikk beskjed av foreldrene mine til å ikke gjøre dette fordi de mente det var på en måte min feil for at jeg hadde "fyrt" opp broren min i samtalen. Er det rett av meg å anmelde broren min for å ha truet meg med kniv eller skal jeg bare se den andre vei og late som det ikke skjedde siden jeg ikke ser broren min så ofte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg ser at dette kan være et dilemma, siden det er din bror det er snakk om. Samtidig er det så enkelt som at å true noen med kniv på strupen er en svært alvorlig handling, som er ulovlig, og derfor absolutt bør anmeldes. Jeg tenker at uansett hvor mye du skulle "fyre" opp noen, så forsvarer ikke det å true med kniv. Hver og en av oss er ansvarlige for våre handlinger, og som voksne må vi stå til rette for det om vi gjør noe ulovlig. Han kunne valgt å la være å reagere med vold, han kunne forlatt situasjonen, argumentert tilbake etc. Det blir ikke riktig å si at du har skyld i denne situasjonen, med mindre han handlet i selvforsvar - noe det ikke høres ut som.

Jeg vil råde deg til å ringe politiet på 02800, og drøfte saken anonymt. Du kan forklare situasjonen, si at du lurer på om du skal anmelde, og at du ønsker råd fra politiet. Da kan du samtidig få informasjon om hvordan anmeldelse foregår, og hva politiet gjør videre etter at de har mottatt en anmeldelse, som kan være greit å vite før du bestemmer deg.

Håper dette svaret var til nytte for deg!

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold