Hopp til hovedinnholdet

rett på erstatning for omsorgssvikt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, i 14 år har jeg bodd til min mor der jeg opplevde omsorgsvikt i form av vold i hjemme, mangel på klær på vinteren - etc. Jeg vurderer å gå i rettsak mot henne fordi hun er anmeldt for vold ovenfor meg og fikk prøvetid på 2 år og brøt den, kan jeg sende henne i fengsel? Også lurte jeg på om jeg har rett på erstatning? Samt. Barneværnet i min kommune jeg bodde i før gjorde aldri noe med saken når ting ble meldt inn så i 14 år har hun fått hatt meg og min søster og utsatt oss for div ting. blant annet hadde hun et voldsomt behov for å feste å herje i helgene, gjerne lage hjemmefest hvor jeg kan huske å ha vært til stede som liten. Søsteren min har rømt, og prøvd å begå selvmord hvor ambulanse kom men det skjedde aldri noe annet en det. Er ikke det at systemet har sviktet? Samt. Mye papirer mangler ifra div saker ifra min tid der.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du har blitt utsatt for omsorgssvikt av moren din og forteller om ting som ikke høres bra ut for et barn å oppleve. Du lurer på om du har rett på erstatning

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med JURK - juridisk rådgivning for kvinner: jurk.no/ eller JUSSBUSS: www.jussbuss.no - de gir begge gratis juridisk rådgivning. Der kan du gi litt flere opplsyninger slik at de kan vurdere om du kan søke noen av de erstatsningsordningene som finnes. Det finnes forskjellige erstatningsordninger, men snakk med enten JURK eller JUSSBUSS slik at de kan gi deg råd!

Du skriver også at papirer mangler i sakene dine, dette kan du også få råd om.
Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold