Hopp til hovedinnholdet

Konfliktråd etter slåsskamp mellom venner.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting, på nyttårsaften havnet jeg uheldigvis i en voldsepisode jeg ikke husker veldig mye av pga høyt inntak av alkohol. Det som skjedde var at jeg skallet til kompisen min så han ble bevisstløs av en grunn, det ble sagt i avhøret at jeg nikket han ned med vilje pga han skulle avverge en slåsskamp jeg skulle starte. Jeg kan huske at han tok tak i meg og skulle legge meg i bakken, og rev meg løs fra armene hans også klarte jeg og treffe hode hans med panna mi. Derfor så lurer jeg på om hvor stor sannsynlighet er det for at jeg havner i en evnt rettsak? begge har samtykket til at saken skal havne i konfliktrådet, havner jeg i rettsak eller i konfliktråd? hvor stor sannsynlighet tror dere at saken blir gjort opp i konfliktrådet, jeg er veldig nerøvs for dette siden jeg ikke har vært i en lignende situasjon før.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

Dersom dere begge har samtykket til at saken sendes konfliktrådet, er det store sjanser for at det blir konfliktråd - selv om det er opp til politijuristen å avgjøre om saken er «egnet».  I et meklingsmøte vil du få en mulighet til å ordne opp uten at saken går videre i rettssystemet. I forkant vil du ha en samtale med en mekler fra konfliktrådet, og det er også mekleren som leder selve møtet.  Her vil dere snakke om det som skjedde og hvilke følelser/tanker du og han du slo - hadde da det skjedde og i ettertid. Dersom dere begge ønsker det kan det settes opp en avtale hvor dere blir enige om hva som må til for at «skaden» skal repareres. Etter en slik alvorlig voldssak kan det være både fysiske og psykiske skader.

Dersom avtale inngås og den overholdes, får du ingen ytterligere reaksjon fra politiet. I motsatt fall sendes saken tilbake til politiet til «vanlig» behandling hos dem. Dersom du ønsker å løse saken i konfliktrådet kan det være lurt å tenke over hva du ønsker å si til han du slo ned for at dere skal kunne ordne opp dere imellom.  Alle parter i et møte kan avbryte møtet når som helst. Dersom en konfliktrådsavtale blir innfridd, slipper du anmerkning på ordinær politiattest og den blir strøket på den utvidede politiattesten etter to år ? dersom det ikke begås nye lovbrudd. Det er viktige punkter for en ungdom, men viktigere er det å vise ansvar for det du har gjort..

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold