Hopp til hovedinnholdet

 Moren og faren min slår meg 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 11 år. Moren og faren min slår meg . Jeg er fra eritrea og der er det lov å slå men jeg syns at det er ganske skremmende. Jeg får ganske vondt . Alle i familien min kaller meg for feit, gris, ubrukelig unge . Jeg har ganske Litte selvsikker med kroppen min . Jeg føler at jeg har ingen , jeg stoler ikke på noen , jeg er redd får å si det til folk. Jeg har lyst til å si det til barnevernet men jeg vet ikke om de kommer å tar meg vekk fra min familie men jeg har lyst på et forsterfamile men er det menneskene snille. Jeg blir slått , dyttet, jeg blir også slått av belter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for du sendte mail til Ung. No. Jeg forstår godt at du synes det er skremmende å bli slått av din mor og din far. Det er vondt å bli slått og det er vondt å bli kalt alle de stygge ordene du beskriver. Det kan være vanskelig å fortelle om vonde ting som har skjedd og det kan være vanskelig å stole på mennesker når du har blitt sviktet som du har. Har du en voksen på skolen din du stoler på. Det kan være læreren din, helsesøster eller andre. De kan hjelpe deg å få kontakt med barneverntjenesten. Jeg anbefaler deg å fortelle til barneverntjenesten akkurat det du har fortalt i denne mailen. Det er viktig at du får ro og trygghet, det kan barneverntjenesten hjelpe deg med.

Du kan når som helst ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe. Da kan vi i tilfelle snakke litt mer om det du har opplevd og hva du kan gjøre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold