Hopp til hovedinnholdet

psykisk vold fra en foreldre - erstatning?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hva skal til for å få erstatning for vold, kan det også være psykisk vold fra en forelder - får man erstatning da? Kan barnehuset hjelpe barn som er over 16 med å avgjøre en anmeldelse eller ikke? Kan man få erstatning hvis psykisk vold har gitt store psykiske problemer, og at man dermed har brukt tusenvis av kroner på behandlinger i helsevesenet? Hvor ille må det være før man får erstatning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår spørsmålet ditt lurer du på om man kan få erstatning for psykisk vold fra en foreldre. Ut fra det du skriver er det vanskelig å gi deg ett godt svar så jeg foreslår derfor at du ringer til JUSSBUSS som kan gi deg gratis råd og hvor du kan fortelle litt mer om det du lurer på. De har telefon 22 84 29 00. Du kan ringe mellom kl 10-15 mandager og kl 17-20 torsdager.

Her er nettsiden til Jussbus: www.jussbuss.no.

Du kan også kontakte Jurk - juridisk rådgivning til kvinner på tel: 22 84 29 50, mandag mellom kl 0900-1500 eller onsdag kl 1700-2000. De kan også hjelpe deg med spørsmålet ditt.

Du kan også kontakte barnehuset - de kan også gi deg råd om hvem du bør snakke med. Når man har opplevd vold fra foreldre er det viktig å snakke med noen voksne man har tillit til, så dersom du kjenner en voksen du stoler på, vil jeg anbefale deg å snakke med vedkommende. Du kan også snakke med for eksempel fastlegen din eller sosiallærer på skolen.

Jeg legger ved noen artikler om vold hvo du kan lese mer.

Lykke til!

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold