Hopp til hovedinnholdet

Blir slått av broren min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg har en bror som slår sparker og klyper meg han er i tillegg sterkere en meg og han gjør dette når vi er alene hjemme eller vis han har en kompis på besøk. Men mine foreldre prøver og stoppe dette. men har fortsatt vondt i magen når stebroren min kommer hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at du blir slått og sparket av broren din, det er ikke greit. Slik skal du ikke ha det, alle skal føle seg trygge og beskyttet  hjemme.
Jeg vet ikke hvordan broren din har det, men jeg vet at det ikke er godt å være den som utøver vold mot andre heller. Kan det være noe broren din sliter med?
Be foreldrene dine om å ta kontakt med  helsestasjonen for å få råd og hjelp til hvordan man skal takle det at broren din utøver vold. Eller be de ta kontakt med et familievernkontor der hele familien kan komme til samtale. Kanskje trenger dere å snakke sammen om dette vanskelige temaet og få hjelp  av noen utenfor familien.
Du kan også selv ta kontakt med skolehelsetjenesten eller sosiallærer for å få hjelp til hvordan løse dette problemet.
Lykke til videre.
 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold