Hopp til hovedinnholdet

siden jeg var barn så har ''han som var'' stefaren min,slått meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

siden jeg var barn så har ''han som var'' stefaren min,slått meg og mine 2 helsøsken, mine 2 halvsøsken og moren min. barneværet har vært innblandet flere ganger men ingenting har blitt gjor. men nå, 4 år etter mamma forlot han som der og da var stefaren min så har de tatt halvsøskene mine(de er tvillinger) og tatt min søster på barnehjem og broren min på beredskapshjem på vær sin side av landet.(de er 13). men nå fikk jeg vite at i rettsaken så vant han som var stefaren min og han har fått søstra mi og hun bor nå hos han. jeg lurer på hva jeg kan gjøre for jeg vet at han ikke er forandret og at han slår,mobber og snakker stykt om moren min til søsra mi. jeg vill virkelig ikke at hun bor der, det er virkelig ikke trykt. jeg lurer på om jeg kan politianmelde han for grovt vold mot 5 barn pluss sin kone og at han har misshandlet og ''drept'' dyr. men jeg har veldig få bevis og at det er en del år siden hendelsen hente med meg og mine 2 hel søsken men bare noen mpnter siden for de andre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller er ikke hyggelig å høre i det hele tatt, og jeg skjønner at dette opprører deg og gjør deg trist.  Dessverre er det ikke så mange konkrete ting jeg kan råde deg til å gjøre da det først og fremst er moren din som kan klage/anke på den avgjørelsen som gjelder plassering av halvsøstera di hos sin far. 

Selvfølgelig er det en mulighet at du kan anmelde stefaren din for de tingene som du er utsatt for, men som du sier så er det få bevis og vanskelig å nå frem og bli trodd i systemet. Men da bør du i tilfelle ta en tur på politistasjonen der du bor. Du kan også be barnevernet om hjelp, men de har du kanskje ikke så mye tillit til? Dersom det er en helsesøster, lærer eller en annen voksenperson som du føler du stoler på, så kan det være lurt at du også snakker med dem og spør om hjelp til å gjøre det beste i denne situasjonen.  Det kan jo også være at det er ting i denne historien som du ikke har fått alle opplysninger om.  Det er jo slik at du ikke har rett til å vite alt i saken som omhandler dine halvsøsken.

Uansett hva du velger å gjøre, så vil jeg oppfordre deg til å opprettholde kontakten med søsknene dine.  Både for din egen og for deres skyld.  Da er det lurt om du som storesøster ikke bare er opptatt av alt det vonde dere har opplevd sammen, men at du prøver  å holde fokus på ting som dere har sammen som faktisk var hyggelige også. Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold