Hopp til hovedinnholdet

Hver gang jeg går inn døren er jeg redd. Jeg hater alle blåmerkene.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg synes det er skummelt å dra hjem. Jeg er redd. Hver gang jeg går inn døren er jeg redd. Jeg hater alle blåmerkene. Det gjør like vond hver gang. Jeg hater all gråtingen om kveldene. Jeg hater å bo hjemme. Jeg hater å måtte lyve og late som om det går fint hver gang en lærer spør hvorfor jeg til stadighet har blåmerker. Jeg hater meg selv. Jeg hater livet mitt. Jeg hater at dette skjer. Hver eneste dag. Det jeg skulle spørre om er hvorfor er dette min skyld? Hvorfor er det min skyld at foreldrene mine slår (og gjør andre ting...) Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort galt, men jeg får høre det hele tiden at det er min feil at det er sånn. Jeg fortjener det. Det er min skyld. Jeg skjønner bare ikke hvorfor, og jeg tør ikke spørre heller. Det vil bare ende i enda flere blåmerker... Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skal vite at det ikke er din skyld  at foreldrene slår deg. Det er aldri barns skyld at foreldre slår.

Det er foreldre som viser sin hjelpeløshet i oppdragelse av barn. Alle vet at det ikke kommer noe godt ut av å slå, tvert imot så er det skadelig for barn å bli slått, og det er ulovlig.

Det du forteller må du fortelle til noen andre voksne. Du og dine event. søsken kan ikke ha det slik, det må stoppes. For at det kan bli stopp så må du gi beskjed til en eller annen voksen som du stoler på og som kan hjelpe deg . Kanskje har du noen andre i familien du kan snakke med, eller helsesøster, kontaktlærer, sosiallærer på skolen.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge (gratistelefon), eller skrive mail til alarm@116111.no, så kan Alarmtelefonen hjelpe deg.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold