Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min ble voldtatt, vet ikke hva jeg skal gjøre.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

snakket nettopp med min lille søster. Hun fortalte meg at for ca 5 uker siden, ble hun voldtatt. Hun ble ikke tvunget til å ha direkte sex. Men tvunget til slikke gutten på tissen. Det er jeg mine foreldre og noen få andre som vet om dette. vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg vet hvem gutten er. jeg har også vurdert og banke han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det må være vondt for deg å høre at søsteren din har blitt utsatt for overgrep, og jeg tenker at du sikkert er bekymret, frustrert og sint nå. Det kan være svært tungt å få høre om slikt, og mange kan kanskje føle seg litt hjelpeløse og usikre på hvordan de kan få ut frustrasjonen og fortvilelsen sin. 

Det jeg håper du kan gjøre, og som jeg tror vil hjelpe deg, er å snakke med en voksen om det som har skjedd og hvordan du har det nå. Det er en bedre løsning enn å ty til vold. Ofte så er det til god hjelp å dele tanker og følelser med noen, det gjør at det blir lettere å bære. Er det kanskje en voksen i familien du kan snakke med dette om? Du kan også gå til lærer eller rådgiver på skolen din, eller til helsesøster. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info til deg. Håper du vil få god støtte fra dem rundt deg i tiden framover. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Har en venn fortalt deg om et overgrep?

Jente trøster venninne

Har du en venn som har opplevd overgrep? Han eller hun trenger deg både nå og framover.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold