Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få gratis fysioterapi?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg vokste opp i et hjem der min far banket meg opp både fysisk og mentalt. Jeg sliter med mye, men noe er musklene og senerelt hele kroppen min, vet dere om det er mulig å få fysioterapi gratis, fordi mamma er uføretrygda og min far sender ikke så mye penger. Men mitt poeng var, om det er mulig med gratis fysioterapi?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for at du skriver til oss.
Det er trist at du har opplevd både fysisk og psykisk vold. Jeg forstår, ut fra det du skriver, at du sliter med plager og at du har behov for fysioterapi.
Man kan få rekvisisjon fra fastlegen på fysioterapibehandling. Det er ofte en egenandel knyttet til dette. 

I mange kommuner har man nå styrket skolehelsetjenesten med fysioterapeuter, og noen kommuner vil kunne tilby noe hjelp gratis.

Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster på skolen der du går. Helsesøster vil kunne gi deg informasjon om hvilke tilbud de har der du bor. I tillegg vil helsesøster kunne hjelpe deg å snakke med fastlegen, og eventuelt NAV for å se hvordan du kan få støtte til behandling hvis kommunen ikke har noe tilbud.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold