Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har slått meg masse ganger

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Foreldrene mine har slått meg masse ganger for de lite tingene jeg gjorde for de synes det er disiplin. De har gjort det siden jeg var liten og jeg trodde de andre barna også går gjennom det samme, men det viste seg å være feil når de sa at jeg ikke kunne snakke om det for da kommer barnevernet og tar oss fra foreldrene våre. Selv om jeg skal bli 18 og ikke vil ha dem i livet mitt kan jeg ikke si noe for at jeg har en lillesøster som er 4 som trenger mor og far. Jeg har fortalt moren min å ikke kalle meg stygge ord for at det gjør vondt men hun hører ikke. Jeg tenkte å begå selvmord fordi jeg trodde jeg var en byrde på familien min. Når jeg begynner på høgskole eller universitet vil jeg ikke bo med dem lenger men jeg vet ikke hvordan jeg kan gjøre det. Men jeg kan ta vare på meg selv og vil ha dem ut av livet mitt sånn at jeg kan bli lykkelig. Men jeg aner ikke hvordan å gjøre det. Noen råd? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med Ung.no! Du beskriver en vanskelig situasjon hjemme hos deg. Det dine foreldre har utsatt deg for av fysisk og psykisk vold er alvorlig og krenkende. Jeg forstår at du ikke ønsker å bo hjemme lengre enn du må med tanke på det du har opplevd. Jeg tenker du skal gjøre det du kjenner er godt for deg nå som du blir 18 år og voksen. Du kan ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i så lenge du er under 18 år. Da må du fortelle hva foreldrene dine har utsatt deg for og de kan hjelpe deg videre.

Dersom du ikke vil det kan du ta kontakt med NAV i den kommunen du bor i. NAV kan hjelpe deg med økonomiske spørsmål. Du kan også ta kontakt med Lånekassen, det er mulig å søke stipend og lån gjennom dem. Dersom du går på videregående skole vil jeg anbefale deg å ta kontakt med rådgiver, rådgiver kan hjelpe deg med en lånesøknad. Har du noen voksne du kjenner og stoler på som kan hjelpe deg?

Du er også hjertelig velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, det er gratis å ringe og du kan være anonym. Da kan vi veilede deg på telefon.

Jeg blir bekymret for din lillesøster som er 4 år og som lever i et hjem hvor det blir utført vold. Jeg vet ikke om hun direkte blir utsatt for vold eller om hun er vitne til vold. Jeg tenker at det er viktig at det blir stoppet. Jeg vil anbefale deg å si i fra til barneverntjenesten slik at dine foreldre kan få hjelp til å ta vare på din søster på en annen måte enn hva de har gjort med deg. Det finnes god hjelp å få for foreldre som grensesetter barna sine med vold.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold