Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble slått av min egen far, flere ganger. Hardt. Jeg er redd

Jente 14 år
 

Spørsmål

I dag skjedde det noe forferdelig. Jeg ble slått av min egen far, flere ganger. Hardt. Jeg fikk store merker.Jeg går redd, mange ganger rykker jeg til fordi jeg er redd for at han slå meg.Nå sitter jeg innelåst på badet og skriver, gråtende (men stille, selvfølgelig,han må jo ikke høre det!)Jeg vil ikke ha han med på klassemøter o.l. fordi jeg er redd for at han skal bynne å kjefte på meg, for det har skjedd før!Det virker som han lever i en tid langt tilbake, han forteller ofte om gamle dager og hvor fint alt var, men også om hvordan barn fikk juling.Det er heller ikke bare fysisk han går løs, opptil daglig kommer han med angrep i form av ord. "Jævla drittunge.Jeg skammes av å være i slekt med deg!" fikk jeg høre idag, men det går ikke lenger inn på meg. Jeg har fått høre det så lenge jeg kan huske, den lengst tilbake jeg husker er fra da jeg var 4.Jeg er glad i han, noen ganger sitter vi å koser oss i lag,men plutselig skiftet det.kan aldri vært helt trygg. Hvabørjeggjøre?HJELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette skjønner jeg du har opplevd som forferdelig. Det du forteller om er alvorlig og det er naturlig at du  er redd.

Ut fra hva du skriver høres det ut som om du lever med en far som er veldig ustabil og uforutsigbar i møte med deg. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med noen voksne du stoler på nå, helsesøster, klassekontakt eller andre for å fortelle hva du har opplevd. De vil hjelpe deg i kontakt med barnevernet slik at du og faren din kan få hjelp og oppfølging fra dem.

Dersom du ønsker å komme i kontakt med barnevernet på egen hånd kan du sjekke nettsiden til den kommunen du bor i, der vil du finne kontaktopplysninger til det lokale barnevernet.

 

Eller du kan ringe gratis til alarmtelefonen for barn og unge på nr 116 111 så vil de gi deg råd og kunne sette deg i kontakt med barnevernet der du bor.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold