Hopp til hovedinnholdet

lurte på om voksne har lov til å slå, sparke, lugge og spytte

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei ung, lurte på om voksne har lov til å slå, sparke, lugge og spytte på sine egne barn/ barnebarn jeg var hos mormor da jeg skulle på speidern, hadde kledd på meg uniformen og alt da hun lurte på hvor jeg skulle. (Kl var halv 5) jeg sa jeg skulle på speidern da hun plutsa liv begynte å gjøre alt ovenfor... Jeg har helst lyst til å dra hjem nå Mn får ikke lov! Hjelp plz!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Voksne har ikke lov å slå, sparke og lugge sine egne barn/barnebarn. Det er straffbart i Norge å slå barn og de som gjør det kan bli straffet hvis det blir anmeldt. Jeg synes du skal snakke med dine foreldre om hvordan mormor behandler deg. Du skriver at du ikke får lov å dra hjem, er det mormor som nekter deg dette ? Hvor lenge skal du være hos henne ? Hvis du ikke kan snakke med dine foreldre kan du kanskje snakke med helsesøster på skolen. Helsesøster kan så snakke med dine foreldre om hvordan du har det og hvordan du blir behandlet hos mormor.

 

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd og veiledning.Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold